Zabháromszög, vagy amit akartok...nálunk "lekváros pizza"

img-1436372232885-v.jpg

Baromi meleg volt a múlt héten, olyan sütőt-edzést hanyagoló...de hát enni kell! Uncsi volt már egy ideje a zabkása, pedig tunnigoltam ezzel-azzal, szezonális gyümölccsel, kókuszreszelékkel, mákkal, házi mindenmentes lekvárral, de na, beleuntam egy időre. Sütit-kekszet sütni, sütőt izzítani pedig rohadtul nem volt kedvem. Így bukkantam rá http://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/ oldalán a szendvicssütőben gyártott paleo lekváros háromszögre...nade ehhez a finomsághoz speckós liszt kellett, ami meg nekem nem volt, így kísérleteztem a kutya és a család legnagyobb örömére. Végül megszületett a málnás zabháromszög, amit a srácok "lekváros pizzának" kereszteltek át, és gyorsan a családi reggelik szerves részévé nőtte ki magát.

Hozzávalók (4 szelethez, a fotón én már dupláztam)

20150709_164421.jpg

20 gr zabliszt

20 gr kókuszliszt

4 gr nyirfacukor

2 gr útifűmaghéj ( jó, nem egy hétköznapi cucc, de amellett, hogy rostban gazdag baromi jól lehet vele sűríteni) elhagyható

2 gr szódabikarbóna

5 gr kókuszzsír

1 tojás

0,6 dl víz

töltőanyag (lekvár, gyümölcs, a megvadultaknak nutella)

montazs_folymata.jpg

Az összes hozzávalót összekeverem és a beizzított, kókuszzsírral kikent szendvicssütő egyes lukaiba halmozom. Rákenem a töltőanyagot és ismét tésztával vonom be. Olyan 7-8 percig sütöttem őket. Egy picit kifolyt a cucc a sütőből, de így legalább illatos lett a konyha :) a végén meg ráértem kapargatni. Még tűzforrón naná, hogy betoltam egyet és szétégette a számat a málna íz. Gyors kaja hidegen-meleg, jól telít és a férjem szerint nutellával az igazi :) 

20150709_170451.jpg

Ha van valamilyen ötletetek, hozzáfűznivalótok, örömmel vesszük a henkakeksz@gmail.com e-mail címen, vagy nézzetek be hozzánk a HenKakeksz közösségbe a facebookon.