Süssünk, süssünk valamit...
Süssünk, süssünk valamit…meg is mondom, hogy mit. Legyen a neve meggyes-zabos tortácska. Deha duplázod a lentebb olvasható hozzávalókat, akkor bátran nevezheted óriási tepsis, mennyei gyümölcsös-zabos arcbatolós SÜTEMÉNYNEK. Én csajosan az enyémet tortácskának kereszteltem. Amúgy baromi egyszerű „bögrés” recept, másra úgysincs idő a srácok mellett.
Remélem még nincs eleged a zabból, mert abból szerintem sosem lehet elég, ha próbálkozol a gyerököd egészségesen etetni, ugyanakkor gyúrsz a tavalyi bikinidre :)
Szóval, félre a dumát és imhole a recept.
Hozzávalók:
1 pohár kefir (nekem 150 grammos kefirem volt itthon, ez azért fontos, mert a többi hozzávaló kimérésénél a kefirespohár lesz az egység)
½ pohár kókuszzsir (felolvasztva)
1 pohár zabpehely
1 pohár teljeskiörlésű liszt
3 evőkanál xilit
1 evőkanál vanilia aroma
1 evőkanál fahéj
1 üveg fejtett meggy
1 marék mazsola
1 csomag sütőpor
1 tojás
50 gr étcsoki ( étcsoki!!! nem a gyerek húsvéti csokiállata J)
Hűha, szóval naaggyon bonyolult…készüljél! A tojást, xilitet és a vanilia aromát habosra felvered és hozzáöntöd a kefirt és a kókuszolajat.
Aztán az összes többi száraz hozzávalót is összekevered és a tojásos cucchoz öntöd. Bele az egészet egy sütöalkalmatosságba, én egy 18 cm átmérőjű tortaformába öntöttem, amit sütőpapirral béleltem és a tetejére lapátoltam jó vastagon a meggyet. Sütöbe be, 150 fokon 35-40 percig sütöd és ennyi.
Lehet uzsira lapátolni a tátogó szájacskákba :) BŰNTUDATMENTESEN!