Süssünk, süssünk valamit...

Süssünk, süssünk valamit…meg is mondom, hogy mit. Legyen a neve meggyes-zabos tortácska. Deha duplázod a lentebb olvasható hozzávalókat, akkor bátran nevezheted óriási tepsis, mennyei gyümölcsös-zabos arcbatolós SÜTEMÉNYNEK. Én csajosan az enyémet tortácskának kereszteltem. Amúgy baromi egyszerű „bögrés” recept, másra úgysincs idő a srácok mellett.

Remélem még nincs eleged a zabból, mert abból szerintem sosem lehet elég, ha próbálkozol a gyerököd egészségesen etetni, ugyanakkor gyúrsz a tavalyi bikinidre :)

Szóval, félre a dumát és imhole a recept.

Hozzávalók:

 20150408_112310.jpg

1 pohár kefir (nekem 150 grammos kefirem volt itthon, ez azért fontos, mert  a többi hozzávaló kimérésénél a kefirespohár lesz az egység)

½ pohár kókuszzsir (felolvasztva)

1 pohár zabpehely

1 pohár teljeskiörlésű liszt

3 evőkanál xilit

1 evőkanál vanilia aroma

1 evőkanál fahéj

1 üveg fejtett meggy

1 marék mazsola

1 csomag sütőpor

1 tojás

50 gr étcsoki ( étcsoki!!! nem a gyerek húsvéti csokiállata J)

Hűha, szóval naaggyon bonyolult…készüljél! A tojást, xilitet és a vanilia aromát habosra felvered és hozzáöntöd a kefirt és a kókuszolajat.

 

20150408_114148.jpg

Aztán az összes többi száraz hozzávalót is összekevered és a tojásos cucchoz öntöd. Bele az egészet egy sütöalkalmatosságba, én egy 18 cm átmérőjű tortaformába öntöttem, amit sütőpapirral béleltem és a tetejére lapátoltam jó vastagon a meggyet. Sütöbe be, 150 fokon 35-40 percig sütöd és ennyi.

 

20150408_124355.jpg

Lehet uzsira lapátolni a tátogó szájacskákba :) BŰNTUDATMENTESEN!