HenKakeksz

MegZABonáz

image-10b0dbe9abdd7bfb34e4f3be45f7261ccd394f79283b04266b170a83e4469fdb-v.jpgHa már a blognak a HenKakeksz címet adtam, mesélek egy kicsit a "mindenmentes" kekszeimről.

 

Kezdetben vala a hagyományos bolti zabkeksz, ami tele van cukorral és egyebekkel, Amikor szülővé váltam, akkor kezdett el foglalkoztatni, hogy a kölyköknek jó lenne valami egészséges uzsit is adni, merthátugye jó magyar kölkök lévén szeretik az édességet, nasikát. Én meg mint tudatos anya, elkezdtem keresgélni a lehetőségeket.. 

A legtöbb recept liszt-és cukormentes témában paleo minősítésű, de paleo alapanyagok vadászata sajnos sem olyan egszerű. Azért bizonyos elemeit megtartottam:). Például a nyírfacukrot és a kókuszzsírt.

 Zabpehely. Az olyan, mint anyáinknak a kalmopyrin. Mindenre jó. Zabkásának, sütibe, megdarálva zablisztnek nevezem. A kekszeimhez ez az egyik fő alapanyag, a többi olyan, amiből általában mindig tartok itthon (kókuszreszelék, mazsola).

Egy ideje kísérletezgetem a kekszek gyártásával, végül is mára három fajta maradt versenyben: csokis-kókuszos, én olyan felvágósan bountynak hívom:), proteines, kakaós-lenmagos. A proteinest a férjemnek köszönhetem, kezdetben az ő készletét dézsmáltam, most már rendelem innen: http://www.wolfbody.hu.

Most új ízekkel kísérletezek, a narancsos-gyömbéres jó lett. Szerintetek milyen íz lehet még nyerő?